Back
13 June 2014

JOMLAH KITA BELI BARANGAN BUATAN MALAYSIA

 

Pasca COVID-19 ini, banyak perniagaan usahawan tempatan terkesan akibat impak yang dibawa pandemik tersebut. MYDIN dengan kerjasama Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) melancarkan Kempen Beli Barangan Malaysia 2020. Kempen yang dirasmikan oleh YB Menteri KPDNHEP Datuk Alexander Nanta Linggi di MYDIN USJ, Subang Jaya ini diadakan buat kali kedua berturut–turut bagi merancakkan aliran ekonomi domestik dan membantu usahawan khususnya usahawan Industri Kecil dan Sederhana (IKS).

Tahukah anda kualiti dan hasil produk tempatan yang berada di pasaran kini setanding dengan produk keluaran antarabangsa? MYDIN yang merupakan syarikat tempatan juga turut bersama mengangkat produk-produk tempatan dengan menyediakan laluan rak-rak khas bagi mempamerkan produk-produk Buatan Malaysia dan meletakkan label produk buatan Malaysia selain menawarkan Dana Pemasaran IKS bernilai RM 163,000 kepada usahawan–usahawan tempatan melalui kempen OHMYDIN! The Brand Festival.

Tidak salah jika kita membeli barangan keluaran antarabangsa tapi apa salahnya kita menzahirkan sikap patriotisme dan cintakan negara dengan menyokong barangan tempatan khususnya pada waktu sekarang. Kita Jaga Kita! Terdapat banyak variasi barangan tempatan yang anda mungkin tidak tahu kualitinya sebaris antarabangsa!

 

OHMYDIN

 

OHMYDIN

 

OHMYDIN

 

OHMYDIN

 

OHMYDIN

 

OHMYDIN

 

OHMYDIN

 

OHMYDIN

 

INI MALAYSIA PUNYA

 

Ayuh semua kita support lokal dengan mendahulukan produk-produk keluaran tempatan. Siapa lagi nak sokong kalau bukan kita kan? Kalau nak dapatkan barangan tempatan dengan pelbagai pilihan dengan harga menarik, bolehlah berkunjung ke cawangan MYDIN berhampiran anda!

 

#barangbaikbarangkita #IniMalaysiaPunya #supportlocal